Deutsche Nationalitätenschule Werischwar
 
Felsős osztálykirándulások

Felsős osztálykirándulások

Az 5.a első élménye, hogy emeletes vonattal utazott Esztergomba. A Geodában kicsit régészkedhettek, kicsit kézműveskedhettek és kicsit megismerhették az aranymosás menetét. A Bazilikánál kisvonatra ültek, amivel Esztergomban, majd Párkányban is körbenéztek. Vörösvárra érve egy közös fagyizással zárták első felsős közös kirándulásukat.

 

   

 

Az 5.b osztály úticélja Esztergom, a királyi vár és a Geoda Őslény- és Ásványkiállítás volt. Mindkét helyen pedagógiai foglalkozáson vettek részt a gyerekek, a Geodában kincskereső feladatok is voltak, ásványból ékszereket is készíthettek, amit magukkal vihettek.  Kisvonatoztak és fagyiztak is. A gyerekek nagyon jól érezték magukat.

 

   

 

A 6.a osztály szeptember 21-én az Aquincumi Múzeumban járt, ahol a tanulók izgalmas múzeumpedagógiai foglalkozásokon vettek részt. Az osztály egyik fele az ókori antik viselettel, míg az osztály másik fele az ókori otthonokkal foglalkozott. A nap további részében a Duna-parton sétáltunk illetve lézerharcon vettünk részt.

 

 

A 6.b kirándulása az Esztergomban található Duna Múzeumba vezetett. Megtekintették az állandó kiállítást, mely a hagyományos és modern technikákat ötvözve mutatja be a víz életünkben betöltött szerepét, számtalan felhasználási módját.  Igazi különlegesség az úszással foglalkozó egység, ami az őskortól napjainkig mutatja be az úszásnemek, az úszósport kialakulását. A térkialakítás is egyedi, úszómedencében érezheti magát a látogató, miközben vidám, játékos formában szerezhet ismereteket. A legnagyobb sikere a vízi terepasztalnak volt. Vizesen, de vidáman hagyták el a múzeumot. Miklós bácsi rögtönzött városnézést tartott a sziget felé vezető úton, mely a következő programhelyszínhez vezetett. Lézerharc és buborékfoci várt az osztály diákjaira. A küzdelmek után fáradtan, de vidáman indultak haza.

 

 

A 7.a osztály egy jó hangulatú, kalandokban bővelkedő túrán vett részt, melynek során felkeresték a pilisborosjenői „egri várat”. Kedvüket még egy átvonuló zápor sem tudta elvenni. A döntetlenre végződött számháborút követően nekivágtak a haza vezető útnak, melynek végén boldogan pillantották meg az iskola épületét.

 

   

 

A 7.b osztály egy VR szemüveges időutazáson vett részt, ahol a Budai Vár története a virtuális valóságon keresztül kelt életre. Az animációk segítségével átélhették a vár sorsát meghatározó történelmi eseményeket. Fantasztikus program volt. Ezután pedig falmászásra volt lehetőség.

 

   

 

Igazán édesen indult a 8.a napja, hiszen a Szamos Csokoládémúzeumban vettek részt egy csokoládé élménytúrán. Megismerkedtek a kakaóbab történetével, a csokoládéfajtákkal és gyártásukkal, csodás marcipánfigurákban és csokoládés dobozokban gyönyörködhettek. A program során csokitallérokat is díszíthettek, amelyeket ki helyben fogyasztott, ki pedig hazavitt a családjának. Ezt követően a Sziklakórház és atombunkerbe vezetett utuk. Itt megmutatták, hogy a II. világháború és az ’56-os események alatt hogyan próbálták az orvosok és nővérek sokszor erejükön felül is ellátni a beteg vagy sérült embereket. Az atombunker részben láthatták, hogy készültek fel itt egy esetleges atomtámadásra. Hogy mindezek után azért vidáman zárják a napot, piknikeztek egyet, és többfordulós számháborút vívtak.

 

   

 

A 8.b osztály Komáromba utazott a Monostori erődbe. Bár az odajutás nem volt rövid, de megérte: megtekinthették az erőd kazamatarendszerét, megismerhették a monarchiabeli katonák életét, illetve különböző harci eszközöket nézhettek meg eredeti nagyságukban. A gyerekek egy kalandfolyosón tették próbára magukat, ahol rejtett üzeneteket kellett megfejteni, lőszeres ládákat emelni, vagy lőrésen keresztül célozni. A napot egy szivacscsatával zárták az erőd folyosóin, majd egy Duna-parti séta után indultak vissza Vörösvárra.