Deutsche Nationalitätenschule Werischwar
 
Alsós osztálykirándulások

Alsós osztálykirándulások

Az 1.a és 1.b osztály közösen kirándult.  Először a Lahmkruam parkot, majd a Lőcsei játszóteret látogatták meg.  Az idő kiváló volt, a hangulat nemkülönben. Volt sok szaladgálás, önfeledt játék és rengeteg nevetés. Nagyon jó lezárása volt a beszoktatási időszaknak!

 

     

 

Iskolánk 2. évfolyama Európa egyik legnagyobb szabadtéri és egyben legelső, interaktív vasúti múzeumába látogatott el,  a Vasúttörténeti Parkba. A kirándulás során a gyerekek betekintést nyertek  a terepasztalok lakhelyéül szolgáló Vasútmodell-házban lévő miniatürizált vonatok világába, kipróbálhatták a hajtányozást, fordítókorongozást. Felülhettek a kerti kisvasútra is, és rengeteg új, érdekes dolgot tanulhattak Dezső bácsitól a vonatokkal kapcsolatban. A nap végére nagyon sok információval és élménnyel gazdagodtak.

 

A 3. évfolyam a Dévény Antal-kilátóhoz túrázott. Hatalmas élmény volt a gyerekeknek és a tanítóknak is. Először vonatoztak, majd egy természetes erdei kalandpályán sétáltak föl a kilátóhoz. Miután megcsodálták a kilátást, a gyerekek bunkereket építettek, akadálypályát készítettek, egyensúlyoztak, szaladgáltak. A lefelé vezető úton gyorsabb volt a csapat, így még egy játszótéren is volt idő megállni.

 

 

A 4. a és b osztály közösen kirándult Budapestre. Sétáltak a Városligeti Csónakázótó partján, megcsodálták a Hősök tere szobrait, majd a Vajdahunyad várában múzeumpedagógiai foglalkozáson (Csikósok élete, Élet a vadonban) vettek részt a Mezőgazdasági Múzeum szervezésében. Ezután átsétáltak a Városligeti Nagyjátszótérre, ami akkora, hogy tényleg mindenki talált magának megfelelő játékot. Kellemesen elfáradva érkeztek vissza az iskolába.