Deutsche Nationalitätenschule Werischwar
 
Zeitlinie

Zeitlinie

 

Szakmai elismerés

 

Büszkeséggel tölt el bennünket a Magyarországi Német Pedagógiai és Módszertani Központ (UMZ) intézményvezetőjének, tanácsadóinak és referenseinek a „ZEITLINIE” projektről alkotott pozitív véleménye és szakmai elismerése.

Weigert József és kollégái 2023. december 1-jén látogattak el intézményünkbe Szontág Nándor igazgató úr meghívására. Megtekintették az iskola folyosóján az általunk megálmodott és a tanévnyitó napjára felszerelt időszalagot és a projekt részét képező mintegy 20 taneszközt, melyeket elsősorban a német népismeret tantárgy tevékenykedtető, játékos és élményszerű elsajátításához készítettünk.

A fejünkben megszületett nemzetiségi projekt ötletét hét hónapon át tartó alapos kutatás, koncepcióalkotás, megvalósíthatósági terv készítése, grafikai és nyomdai kivitelezés és a végleges mágneses-üveglapos formába öntés követte. Az egyedülálló kivitelezésű „ZEITLINIE” megvalósítását iskolánk vezetése és egy helyi vállalkozó teljes körű támogatása tette lehetővé.

Reméljük, hogy a saját logóval ellátott, igényesen kivitelezett eszközökben sok tanító, tanár és diák leli majd örömét. Bízunk abban is, hogy a „ZEITLINIE” játékaival segíthetjük a magyarországi német nemzetiség ünnepeinek, hagyományainak és szokásainak átörökítését.

A „ZEITLINIE” szerzői: Stecklné Boldizsár Katalin és Lazri Judit

 

A szakmai találkozón készült fotókat Tagschererné Wieszt Mária készítette.