Deutsche Nationalitätenschule Werischwar
 
ÖKO-bajnokság

ÖKO-bajnokság

A FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉTHEZ kapcsolódva meghirdettük a felsős osztályok számára ÖKO-bajnokság elnevezésű csapatversenyünket.

 

A program elején néhány percben diákjaink arról láthattak egy rövid összefoglalót, hogy iskolánk az elmúlt években milyen sokat tett az energiahatékonyság növelése érdekében különböző felújítások, korszerűsítések megvalósításával.
A délutáni kétórás programban igyekeztünk változatos feladatok elé állítani a résztvevő tanulóinkat. Egy jó hangulatú versengésben a gyerekek többek között kipróbálhatták tüdejük erősségét, gyógyteák és madarak felismerését, a hulladékfajták megfelelő szelektálásáról adhattak számot, a fenntarthatóság különböző témaköreiben kereshették a megfelelő válaszokat, hulladékanyagok felhasználásával kreatív feladatot oldottak meg, vízszennyező anyagok megkötését, szűrését próbálhatták ki kísérletezés közben, a választott csapatnevüknek megfelelően egy logót terveztek meg textil alapra.

A győztes csapatnak egy meglepetéscsomagot állítottunk össze, aminek a fogadtatása előzetes várakozásunkat is felülmúlta.

 

A versenyt hagyományteremtő céllal szerveztük. Jövőre folytatjuk!