Deutsche Nationalitätenschule Werischwar
 
Modernizált Fűtés: Zöldebb és Hatékonyabb Megoldások

Modernizált Fűtés: Zöldebb és Hatékonyabb Megoldások

Iskolánk nemrégiben fejezte be a fűtési rendszerének jelentős korszerűsítését, amelynek keretében a kazánház teljes megújulásán esett át. A régi, atmoszférikus kazánokat helyettük most energiatakarékos kondenzációs kazánok üzemelnek, amelyek jelentős hatékonyságnövekedést és energia-megtakarítást eredményeznek.

Az iskola elkötelezett az energiahatékonyság és a környezettudatos működés mellett, ezért a legújabb technológiákra váltott. A modern kondenzációs kazánok nemcsak gazdaságosabbak, hanem kisebb környezeti lábnyomot is eredményeznek, ami összhangban áll az iskola fenntarthatósági céljaival.

A fűtéskorszerűsítés további eleme a radiátorokon elhelyezett vandálbiztos termosztatikus szelepek beépítése, amelyek egyenletes hőmérsékletet biztosítanak az osztálytermekben. Ezek a szelepek lehetővé teszik a pontos hőmérsékletszabályozást, ami javítja a diákok és a tanárok komfortérzetét, miközben további energia-megtakarítást eredményeznek.

Ez a jelentős beruházás a Magyarország Kormányának támogatásával, a Bethlen Gábor Alapkezelőn keresztül valósulhatott meg. A támogatás lehetővé tette az iskola számára, hogy előrelépjen az energiahatékonyság és a fenntarthatóság terén, ezzel is hozzájárulva a környezetünk védelméhez.

A Vásár téri iskola közössége büszke az új fűtési rendszerre, és köszönetet mond mindazoknak, akik hozzájárultak a projekt sikeréhez.