Deutsche Nationalitätenschule Werischwar
 
Föld napja

Föld napja

A Föld napja a Vásár téren

 

A Föld napján az iskola összes tanulója a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága és a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. szakemberei szervezésében egy rendkívül izgalmas programon vehetett részt.

 

A gyerekek a különböző állomásokon érdekes előadásokat hallgattak, gyakorlati bemutatók részesei lehettek, izgalmas feladatokat oldottak meg 30 perces időkeretben.

Diákjaink megismerkedhettek a természetvédelmi őr munkájával, vizsgáltak parányi méretű vízi élőlényeket és lebontó szervezeteket. Madarászás, nagyvadak lábnyomkészítése, kézműves foglalkozás, fejlesztő játékok sem hiányozhattak a programfolyamon. Gyűjthettek szemetet szelektíven és vásárolhattak tudatosan, sőt a DMRV Zrt-nek köszönhetően csővezetéket építhettek.

A program jó hangulatban zajlott, gyorsan elrepült az idő.

 

Köszönjük a külsős szakembereknek, illetve kollégáinknak a program lebonyolítását, amely nem valósulhatott volna meg a Szülői Munkaközösség anyagi támogatása nélkül. Köszönjük Nekik a lehetőséget, hogy így hívhattuk fel a gyerekek figyelmét a Föld napjára, a természet és a környezetünk védelmére!