Deutsche Nationalitätenschule Werischwar
 
Adventi 4. gyertyagyújtás és karácsonyi ünnepély

Adventi 4. gyertyagyújtás és karácsonyi ünnepély

Ma a Vásár téri iskola közössége együtt ünnepelte az adventi időszak utolsó gyertyagyújtását. A reggelünk a szokásos énekléssel és gyertyagyújtással kezdődött, ami különleges karácsonyi műsorral folytatódott, tele meglepetésekkel és ünnepi varázslattal.
A műsort egy különleges tanári és diák fuvolatrió nyitotta meg, akik gyönyörű dallamokkal köszöntötték a diákokat. A tanári kórus három nyelven adott elő karácsonyi dalokat élőzenei kísérettel, ami igazán felemelő élmény volt mindannyiunk számára. 🎶🎵
A karácsonyi hangulatot tovább emelte, hogy a manók elvitték a hetek alatt összegyűjtött ‘jóság lisztjét’, és megsütötték belőle a ‘szeretet kalácsát’, amelyből ma minden tanulónk kapott egy szeletet. 🍞❤️
A reggeli ünneplés csúcspontja a hagyományos német nemzetiségi pásztorjáték, a Christkindl előadása volt. Nem hagyjuk elveszni ezt a gyönyörű hagyományt!
És végül tanítványaink és tanáraink számtalan a szívükhöz közel álló nyelven kívántak boldog karácsonyt mindenkinek.
Ahogy közeledik a karácsony, köszönjük mindenkinek az elmúlt hetekben tanúsított lelkesedését és az összetartást. Kívánunk minden diákunknak, családjaiknak, minden tanárunknak és dolgozónknak, az iskolai közösség minden tagjának békés, boldog karácsonyt, tele szeretettel és örömmel.
🎄🌟 Boldog Karácsonyt! 🌟🎄