"Úgy vélem, csakis egyszer élhetjük meg az életet. Ha tehát akad bennem jóság, amit kimutathatok, vagy akad olyan jó cselekedet, amivel megkönnyíthetem bármely embertársam életét, most kell megtennem, nem késlekedhetem vagy feledkezhetem meg erről, hiszen soha többé nem fogok erre járni." (William Penn)

Jó tanács

Röviden

VAKÁCIÓ!!! VAKÁCIÓ!!! VAKÁCIÓ!!! VAKÁCIÓ!!! VAKÁCIÓ!!!

VAKÁCIÓ!!! VAKÁCIÓ!!! VAKÁCIÓ!!! VAKÁCIÓ!!! VAKÁCIÓ!!!

 

2021. június 23 - szerda
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • blue style
  • red style
  • yellow style
Nyitólap Rólunk Iskolánk jelene
Jelene
Iskolánk jelene
Iskolánkról - Jelene
Írta: Administrator   
2010. november 06. szombat, 07:43

{jcomments off}Iskolánkban a kiadott nemzetiségi irányelvek alapján nyelvoktató kisebbségi oktatás folyik. Tanulóink heti öt órában tanulják a német nyelvet, első osztálytól csoportbontásban.

A német nyelv oktatása mellett fontosnak tartjuk, hogy a tanulók megismerkedjenek a magyarországi németek múltjával, városunk helytörténetével, néprajzával. A nemzetiségi hagyományok ápolásának érdekében nemzetiségi népismeretet tanítunk 1-8. évfolyamokon órarendi keretben. Törekszünk arra, hogy tanulóinkban kialakuljon a nemzetiségi identitástudat, felismerjék, hogy előnyt jelent a nyelvi és kulturális gazdagság.

  

2005-ben sikeres pályázatot nyújtottunk be az Európa tanács által támogatott Comenius I. nyelvi projektek témakörben. 2006-ban Comenius 1. nyelvi projekt keretén belül egy isztambuli török iskola diákjaival szerveztünk cserekapcsolatot, amelynek során közösen írtunk és állítottunk színpadra egy német nyelvű színdarabot.

A német nyelv oktatása mellett természetesen legfontosabb célunk, hogy az iskolából kikerülő tanulók rendelkezzenek azzal a tudásanyaggal, ami a továbbtanuláshoz szükséges. A középiskolára való felkészítést segítik elő a 7. és 8. osztályokban bevezetett felvételi előkészítők magyar nyelv és irodalomból, németből, valamint matematikából. A felkészítés eredményességét mutatja, hogy tanulóink sikeresen felvételiznek és jól megállják helyüket a középiskolákban.

Intézményünkben jelenleg 16 tanulócsoportban 420 gyermek tanul. Az alsó tagozatosok számára 3 napközis csoport, a felsősök számára egy tanulószobai csoport működik, ahol nyugodt körülmények között készülhetnek a gyerekek a másnapi órákra.

Nagy figyelmet fordítunk az iskolai kezdő, alapozó szakaszra, 1-4. , illetve 5-6. osztályig, mert az alapvető ismeretek, olvasási, írási, számolási és kommunikációs készségek elsajátításának mértéke meghatározza a későbbi eredményességet.

Az alsó tagozat 3. és 4. évfolyamán tantárgycsoportos oktatás folyik, ez nagymértékben elősegíti az átmenetet, nem okozva törést a 4. és az 5. osztály között.

A Comenius 2000 közoktatási minőségfejlesztési program folytatásával az oktatás, nevelés folyamatos minőségi szinten való tartását kívánjuk biztosítani. Tapasztalataink szerint munkánk nyomán erősödik a szülők-gyerekek-pedagógusok kapcsolata.

Módosítás dátuma: 2011. február 02. szerda, 17:32
 


Köszöntő

Igazgat

Szontág Nándor
igazgató köszöntője

Küldetésünk

Pedagógiai programunk alapelve a gyermekek szeretetén alapuló,
a gyermeki jogokat tiszteletben tartó, gyermek központú pedagógia. Iskolánk a gyermeki életet élni engedő, önállóan is gondolkodó és cselekvő gyerekek iskolája.

A Küldetésnyilatkozat teljes szövege itt olvasható.

Nemzetiségi ruha

Hogyan kell helyesen
felvenni a nemzetiségi ruhát?

IMG_2551

Alapítvány

Kérjük, hogy adományaival
és személyi jövedelemadója
1%-ával támogassa iskolánkat
alapítványunkon keresztül!

A Közösen Gyermekeinkért 
Alapítvány adószáma: 
19182669-1-13

Az alapítvány
bankszámlaszáma: 
11742245-20044411

Köszönjük!

Alapítványi beszerzések
1999-2016 

2016-2018

Bejelentkezés

Ki böngész minket?

Oldalainkat 33 vendég böngészi

Mozanapló

mozanaplo-1

BELÉPÉS

Multischool

Belépés

unnamed

Adatkezelés

Adatkezelési tájékoztató (pdf)

Ajánlattételi felhívások

Aktuális felhívások:

Ajánlattételi felhívás a tanári szoba felújítására (pdf) (lejárt)

 Az összes felhívást (a lejártakat is) lásd:

Hírek / Ajánlattételi felhívások

Videók

 

videos

Örökös tanáraink

Albel Attiláné
Bokor Árpádné
Deli Zoltánné
Dornbach Ferencné
Karl Ferencné
Jákli Ferencné
Mézinger Éva
Pajor Róbert
Pekó Józsefné
Rácz Borbála

On-line jubileumi évkönyv

 

75

Ballagási tablók

1950-1974; 1992-2019

1950-lt-isk-lnyok