„A kultúrát nem lehet örökölni. Az elõdök kultúrája egy-kettõ elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának." (Kodály Zoltán)

Jó tanács

Röviden

Iskolánk jelenleg távoktatással működik.

Rendes tanítás április 19-étől.

2021. április 13 - kedd
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • blue style
  • red style
  • yellow style
Nyitólap Hírek
Hírek
Az ebédelés új rendje
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2020. szeptember 09. szerda, 21:58

Az új járványügyi előírások miatt a tanulók csak az évfolyamuknak kijelölt idősávban étkezhetnek. Ettől eltérni nem lehet.

Kérjük a szülőket, hogy amennyiben a kijelölt időpont semmiképp sem felel meg gyermeküknek, ebédlemondás miatt hívják a gazdasági irodát, illetve a gyermek tízórai csomagjának összeállításakor vegyék figyelembe ezt, ha aznap nem ebédel!

Köszönjük megértésüket!

 

ebed

Kattints a táblázatra!

Módosítás dátuma: 2020. szeptember 09. szerda, 22:03
 
Egészségnapok a Vásár téri iskolában
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2020. szeptember 08. kedd, 10:09

A hétfői reggeli zenés átmozgató torna után egészségvédelmi előadásokkal folytatódnak az egészségnapok programjai. Először a kisebbek egy dietetikus tanácsait hallgatták meg a helyes táplálkozásról, majd kedden dr. Tamás Ferenc, háziorvos tartott a nagyobbaknak előadást a dohányzás veszélyeiről.

A gyerekek a távolságtartás szabályainak figyelembe vételével a tornateremben vehettek részt az előadásokon.

DSC_0721_Copy

DSC_0722_Copy

DSC_0723_Copy

 

 
Zenés reggeli torna a Vásár téren
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2020. szeptember 07. hétfő, 08:55

A Pilisvörösvári Praxisközösség felhívására rendezett egészségnapon zenés reggeli tornával kezdtük a napot az iskolaudvaron. A járványügyi szabályok szerint 500 főnél kisebb létszámmal a megfelelő távolságtartással megtarthatóak az iskolai szabadtéri rendezvények. Ezt használtuk ki ma reggel a jó cél érdekében.

Ezúton köszönjük Zombory Zsuzsa tanárnőnek a jó hangulatú átmozgató tornát.

DSC_0726

DSC_0725

 

 
Elektronikus ebédrendelő és -lemondó rendszer
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2020. szeptember 03. csütörtök, 15:40

Tájékoztató a Multischool elektronikus
ebédrendelő és -lemondó rendszerről (pdf)

 

 unnamed

Módosítás dátuma: 2020. szeptember 03. csütörtök, 15:46
 
Elkészült az iskolaudvar
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2020. szeptember 02. szerda, 10:11

Vörösvár idei legnagyobb fejlesztése a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Általános Iskola udvarfelújításának I. üteme a tanévkezdésre elkészült.

Hosszú évek után vágyakozása után végre átadhattuk a megújult iskolaudvart. Még tavaly tavasszal a gyerekek egy rajzverseny keretében mondhattak véleményt, hogy milyen legyen az udvar. Ezeket a rajzokat megküldtük a komplex intézménybővítéssel foglalkozó csapatnak, az Arterior Kft., akik beépítették a gyerekek ötleteit, vágyait a tervekbe. Többek között így lettek dombcsúszdáink.

A kivitelezéshez pályázati támogatást is nyertünk, így az intézmény lehetőségei és a szülői munkaközösség támogatása mellé jelentős külső forrást (33 millió forint) is tudtunk biztosítani.

A kivitelezés a pandémia tavaszi időszakában megkezdődött, igyekeztünk azt az időszakot is kihasználni. Az építő T-Invest Kft. több nem várt problémát is megoldott, elhárított, így az aszfaltpálya alatti megtelt emésztőgödör és a beszakadt szennyvízcsatorna felszámolása mellett az ingatlanon belül új vezetékekkel új nyomvonalon oldottuk meg a szennyvízcsatornára kötést.

Az udvarfelújítás első ütemének megvalósításakor a cél egy olyan multifunkciós sport és szabadidőudvar kialakítása volt, amely a kültéri testnevelés órák megtartása és a változatosabb testmozgás lehetővé tétele mellett a gyerekek számára vonzó, színes, örömet okozó elemekkel gazdagítja az iskolát.

Így az alsósok nagy örömére az eddigi tiltott területnek számító Kálvária utcai támfal színes napvitorlákkal fedett lelátót, gumiburkolatot és három színes dombcsúszdát kapott. Az ez előtt elterülő korábbi lekövezett részen puha, színes gumiburkolatra érkeznek a csúszó gyerekek. Így ez a terület immár igazi játszótérként működik.

A korábbi homokos (esőben sáros) részre öntött gumiburkolatot helyeztünk, amely nem csak ütéscsillapító rétegként funkcionál, hanem egyben nagyban hozzájárul ahhoz is, hogy tisztább környezetben tanuljanak majd gyermekeink.

Ezen a játszóterületen az alsósok új játszóvárat kaptak a szülői munkaközösség jóvoltából. A felsősök pedig nagy örömmel vehetik birtokba a kültéri fitneszeszközökből álló parkot és a fák alatti megújult padokat, asztalokat.

Elkészült a későbbi iskolabővítéshez kapcsolódó új főbejárati nagy- és gyalogos kiskapu is. Amelyet már most a későbbi udvar- és járdaszinthez igazítva építtettünk be. A nagykapu a funkcióját a II. ütem kivitelezése után nyeri el. A kiskaput viszont azonnal használatba vettük.

A sportpálya új, simább aszfaltréteget kapott, melyre több sportág kipróbálására alkalmas színes felfestés készült. Ennek kapcsán egyszerre két kosárlabdapályán játszhatnak a gyerekek, hiszen négy új palánkot építtetünk be.

A tornaterem régi előtti támfal sajnos megcsúszott, így a víz aláfolyt és folyamatosan repesztette szét ezt az építményt. Most ezt is sikerült teljesen elbontani és újraépíteni. Ezzel egyidőben a támfalba a tornaterem ajtaja elé új lépcsőt építtettünk.

Az udvar felújítása során megoldottuk a korábbi vízelvezetési problémákat is. A Szabadság úti kiemelt „zöldsziget" alá 15 köbméteres szikkasztó készült, amely képes elnyelni az összes csapadékvizet az iskola udvaráról.

A növényültetést a nyári melegre való tekintettel őszre halasztottuk, így a két „zöldsziget", a sövénysor és a két fa beültetésére még várnunk kell egy kicsit.

Az udvar felújításának II. ütemét 2021-re tervezzük. Ebben az új nagykapu közúti rákötése, a szabadság úti járda felújítása, és az alsós beugró udvarrész felújítása szerepel.

Mindezeket iskolánk szülői összefogásának, Pilisvörösvár Német Nemzetiségi Önkormányzata fenntartásának köszönhetően Magyarország Kormányának a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-n keresztül folyósított támogatásával tudtuk megvalósítani.

Köszönjük!

Iskolavezetés

 

DSC_0611_Copy

Fotók: Tagschererné Wieszt Mária

Módosítás dátuma: 2020. szeptember 02. szerda, 21:22
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

7. oldal / 111

Köszöntő

Igazgat

Szontág Nándor
igazgató köszöntője

Küldetésünk

Pedagógiai programunk alapelve a gyermekek szeretetén alapuló,
a gyermeki jogokat tiszteletben tartó, gyermek központú pedagógia. Iskolánk a gyermeki életet élni engedő, önállóan is gondolkodó és cselekvő gyerekek iskolája.

A Küldetésnyilatkozat teljes szövege itt olvasható.

Nemzetiségi ruha

Hogyan kell helyesen
felvenni a nemzetiségi ruhát?

IMG_2551

Facebook oldalunk

Facebook_logo-6

Alapítvány

Kérjük, hogy adományaival
és személyi jövedelemadója
1%-ával támogassa iskolánkat
alapítványunkon keresztül!

A Közösen Gyermekeinkért 
Alapítvány adószáma: 
19182669-1-13

Az alapítvány
bankszámlaszáma: 
11742245-20044411

Köszönjük!

Alapítványi beszerzések
1999-2016 

2016-2018

Bejelentkezés

Ki böngész minket?

Oldalainkat 463 vendég böngészi

Mozanapló

mozanaplo-1

BELÉPÉS

Multischool

Belépés

unnamed

Ajánlattételi felhívások

Aktuális felhívások:

Ajánlattételi felhívás tartószerkezeti alap megerősítésére (lejárt!)

Ajánlattételi felhívás (pdf)

Kivitelezési terv (pdf)

Alapozás megerősítési terve (pdf)

Műszaki leírás (pdf)

Árazatlan költségkiírás

 

Az összes felhívást (a lejártakat is) lásd:

Hírek / Ajánlattételi felhívások

Videók

 

videos

On-line jubileumi évkönyv

 

75

Örökös tanáraink

Albel Attiláné
Bokor Árpádné
Deli Zoltánné
Dornbach Ferencné
Karl Ferencné
Jákli Ferencné
Mézinger Éva
Pajor Róbert
Pekó Józsefné
Rácz Borbála

Ballagási tablók

1950-1974; 1992-2019

1950-lt-isk-lnyok