"Talán úgy kellene élnünk – hiszen ki tudja, meddig élhetünk? – hogy széppé tegyük a magunk, és lehetőleg a mások életét is mindaddig, amíg ez lehetséges." (Lőrinc L. László)

 

Jó tanács

Röviden

VAKÁCIÓ!!! VAKÁCIÓ!!! VAKÁCIÓ!!! VAKÁCIÓ!!! VAKÁCIÓ!!!

VAKÁCIÓ!!! VAKÁCIÓ!!! VAKÁCIÓ!!! VAKÁCIÓ!!! VAKÁCIÓ!!!

 

2021. augusztus 03 - kedd
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • blue style
  • red style
  • yellow style
Nyitólap Hírek
Iskolánk élete
VíziVándor Tábor
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2021. július 22. csütörtök, 17:00

VíziVándor Tábor – 2021. július 14-19.

Szerdán délelőtt indult meg a 30 fős felsős csapat három kísérővel, hogy kipróbáljuk magunkat a Szigetköz vizein.

Nagyon sok élményben volt részünk: gyerek és felnőtt egyaránt elsajátíthatta az evezés és kormányzás tudományát a 6 fős stabil Kalandor kenukban. A túravezetőnk bevezetett minket a legkisebb ágakba is, ahol nemcsak a szigetközi növényvilágot, hanem madarait, rovarait és egyéb állatait is megismerhettük. Az árterületek sajátosságairól sok mindent megtudtunk – és megtapasztaltunk. Megtanultuk, hogy mi a bukó, a limány, a sólyapálya, a hallépcső és az átemelés – főleg csomagokkal. A gyerekek nagy kedvence volt, amikor a kenukkal „lecsúsztunk" a bukókon.

A hat nap alatt az evezés mellett vadregényes helyeken fürdőzhettünk a Dunasziget – Kisbodak - Ásványráró útvonalon. Pihenésképpen röplabdáztunk, fociztunk, kártyáztunk, táncoltunk, és a szombati zivatar után a sátrakból vizet lapátoltunk. Nemcsak a sátrakban állt olykor a víz, hanem láthattuk azt is, hogy a Duna vízszintje hogyan emelkedik óráról órára, és önti el az előző napi szárazföldet.

A tábor ideje alatt fontos volt az önállóság és a csapatmunka is, mert voltak napok, amikor mindenkinek magának kellett elkészítenie az úti csomagját, maga után kellett elmosogatnia, és egyszer közösen készítettük el a vacsoránkat: paprikás krumplit és desszertként palacsintát.

A hét során viszont csak akkor tudtunk hatékonyan együttműködni, ha segítettük egymást – vízen és szárazföldön egyaránt. Az utat borulásmentesen jártuk végig – mindenki nagy örömére, és az időjárás is kegyes volt hozzánk. Új barátságok szövődtek kicsik és nagyok között, melyek reméljük, hogy a későbbiekben is megmaradnak.

Elfáradva, de élményekkel telve értünk haza egy összetartó csapatként, jövőre is szeretnénk újra vízre szállni.

Futó Viktória, F. Bérczi Zita, Botzheim Boglárka

Tbor1

20210719_1402020

 
Nemzetiségi tábor – 5. nap
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2021. július 05. hétfő, 11:03

Der 5. Tag – der Tag des Spieles

Heute Vormittag haben sich die Kinder mit den alten Spielzeugen und Spielen beschäftigt. Wir haben viele verschiedene Spielzeuge ausprobiert, und selbst eine Holzlöffel-Puppe in Alltagstracht gebastelt.

Am Nachmittag haben wir das Spiel der Deutschen Bühne Ungarn aus Seksard angeschaut. Sie haben uns zwei TaschenTheaterstücke in den Park Lahmkruam mitgebracht: „Rumpelstilzchen" und „Oh, wie schön ist Panama". Wir hatten einen erlebnisreichen Tag mit viel Spaß, und die Vorstellung der Deutschen Bühne Ungarn war ein richtig guter Abschluss von Camp daheim 2021.

5. nap – amikor minden a játékról szólt

Ma délelőtt a gyerekek a régi idők játékaival ismerkedhettek meg. Az udvaron sok játékot kipróbálhattak, megtapasztalhatták, hogy miből készültek a játékot segítő eszközök, majd maguk készítettek egy népviseletbe öltözött fakanálbabát.
Délután a Lahmkruam Parkban a szekszárdi Deutsche Bühne Ungarn játékát láthattuk. Két ZsebSzínház előadást hoztak el nekünk: a „Rumpelstilzchen" és az „Oh, wie schön ist Panama" című meséket.
Nagyon érdekfeszítő és szórakoztató lezárása volt az előadásuk, nemcsak a napnak, hanem az egész Camp daheim 2021 nemzetiségi tábornak.

Judit néni, B.Kati néni, Mária néni, Zita néni

20210702_145249-COLLAGE_Copy

Módosítás dátuma: 2021. július 05. hétfő, 11:16
 
30 éves a Közösen Gyermekeinkért Alapítvány
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2021. július 02. péntek, 15:20

A 30 éves Közösen Gyermekeinkért Alapítvány kuratóriumának tagjait köszöntöttük az iskolában. Az iskolabejárás és az elmúlt évek változásait bemutató némi tájékoztató vetítést követően jó hangulatú kötetlen beszélgetés alakult ki az iskolavezetés és az alapítvány tagjai között.

Ezúton is köszönjük az alapítvány kuratóriuma minden korábbi és jelenlegi aktív tagjainak a sok-sok segítséget. Külön köszönet jár dr. Lieber Mártonnak, a kuratórium elnökének, aki átvehette a jubileumi ajándékot is, mellyel az iskola köszönetét fejezte ki.

DSC_0904_szerkesztett

DSC_0900

 

 
Nemzetiségi tábor – 4. nap
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2021. július 02. péntek, 15:13

A tábor 4. napja is vidáman telt. Az időjárás is kedvezően alakult, néhány fokkal lehűlt a levegő. Ennek a napnak a témája a pilisvörösvári nevezetes kutak voltak. A teremben megoldott ráhangoló feladatok után elsétáltunk a Török kúthoz, majd az Öreg kúthoz. A gyerekek műanyagdobozban elrejtett német üzenetek segítségével vezettek el minket a célunkhoz. Az iskolába visszatérve tabletes feladatok és egy mese várta még őket. Színes, tartalmas napot töltöttünk együtt.

Den vierten Tag im Camp begannen die Kinder mit lustigen Aufgaben. Jedes Kind bekam ein Heftchen, in dem es arbeiten konnte. Das Thema des Tages war „Die Brunnen in Werischwar". Wir gingen auf eine Brunnenjagd und suchten auch den Schatz des Brunnens: das Wasser, natürlich. Nach dem Spaziergang wartete eine Tierfabel auf die Kinder. Zuletzt konnten sie mit Hilfe von Tablets Brunnen-Redewendungen kennenlernen. Der Tag war ein bisschen anstrengend aber interessant und spannend.

Mirkné Nick Anna
Zsila-Földessy Katalin

A negyedik tábori nap is vidáman, jó hangulatban telt. A gyerekek megismerkedtek néhány pilisvörösvári sváb mondókával és a hozzájuk kapcsolódó játékokkal, mint például az ugróiskola, a csúfolódó-fogócska és a recse/csiri. Az udvari szaladgálós játékok után csapatokban saját német nyelvű mondókákat költöttek. Ezt követően mindenki varrt magának egy rongylabdát, amit a hímzett monogramjával díszített. A nap végén a gyerekek újabb élményekkel gazdagodva tértek haza.

Die Kinder waren auch am vierten Tag sehr lustig und begeistert. Wir haben einige Werischwarer Kinderreime, dazu unterhaltende Spiele – z. B. Hüpf-, Fang- und Rätschespiel gelernt. Während der Spiele haben wir auf dem Hof sehr viel gelacht. In der Klasse haben die Schüler eine Herausforderung bekommen, sie haben in fünf Gruppen einen eigenen deutschen Kinderreim geschrieben. Danach hat jedes Kind einen Lappenball mit seinem Monogramm gestickt und genäht. Die Kinder haben den Tag sehr genossen, und wurden mit neuen Erlebnissen reicher.

209277497_790503215171879_8845096491412181360_n

Módosítás dátuma: 2021. július 03. szombat, 09:00
 
Nemzetiségi tábor – 3. nap
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2021. július 01. csütörtök, 09:34

Ausflug nach Szentendre

Das Freilichtmuseum in Szentendre bietet immer vielfältige Programme an. Heute erlebte unsere Kindergruppe wie eine einfache Bauernfamilie früher gewohnt, gelebt und gearbeitet hat. Die neugierigen Schüler erweckten im typischen Bauernhaus und in der Dorfschule alte Alltagsgegenstände zum Leben. Die Schulsachen und die Schuleinrichtung der Urgroßeltern verwunderten die Kleinen. Das Haus mit Hof und Nebengebäuden faszinierten die heutigen Kinder. Zum Glück konnte man sich am heißen Vormittag immer wieder schön abkühlen. Nach dem leckeren Mittagessen warteten spannende Schulsituationen, tolle Spiele und Tätigkeiten, sogar eine Märchenecke auf die fröhliche Kinderschar.

Irány a Skanzen!

Ma légkondícionált autóbusszal a Skanzent vettük célba. Ámulatba ejtette a gyermekeket a régi parasztház, a paraszti lét és a falusi iskola hangulata. Több házi- és ház körüli munkát is kipróbáltak. Érdeklődve figyeltek és tanultak a régi falusi iskolában. Visszatérve friss lángost ebédeltünk, majd a délutáni feladatokban próbálhatták ki magukat a táborozók. Volt német mesesarok, régi iskolai helyzetgyakorlatok, tintával és mártogatós tollal ismerkedés, falvédő-puzzle, kukoricán térdelés, interaktív játék, német feliratú falvédők rajzolása. A tartalmas nap végén új ismeretekkel és szép ajándékokkal tért haza a fáradt gyereksereg.

Tekintsétek meg Mária néni fotóit!

2021. június 30.

Judit néni, B. Kati néni és Mária néni 

 20210630_092426-COLLAGE

Módosítás dátuma: 2021. július 01. csütörtök, 09:51
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 192

Köszöntő

Igazgat

Szontág Nándor
igazgató köszöntője

Küldetésünk

Pedagógiai programunk alapelve a gyermekek szeretetén alapuló,
a gyermeki jogokat tiszteletben tartó, gyermek központú pedagógia. Iskolánk a gyermeki életet élni engedő, önállóan is gondolkodó és cselekvő gyerekek iskolája.

A Küldetésnyilatkozat teljes szövege itt olvasható.

Nemzetiségi ruha

Hogyan kell helyesen
felvenni a nemzetiségi ruhát?

IMG_2551

Alapítvány

Kérjük, hogy adományaival
és személyi jövedelemadója
1%-ával támogassa iskolánkat
alapítványunkon keresztül!

A Közösen Gyermekeinkért 
Alapítvány adószáma: 
19182669-1-13

Az alapítvány
bankszámlaszáma: 
11742245-20044411

Köszönjük!

Alapítványi beszerzések
1999-2016 

2016-2018

Bejelentkezés

Ki böngész minket?

Oldalainkat 37 vendég böngészi

Mozanapló

mozanaplo-1

BELÉPÉS

Multischool

Belépés

unnamed

Adatkezelés

Adatkezelési tájékoztató (pdf)

Ajánlattételi felhívások

Aktuális felhívások:

Ajánlattételi felhívás a tanári szoba felújítására (pdf) (lejárt)

 Az összes felhívást (a lejártakat is) lásd:

Hírek / Ajánlattételi felhívások

Videók

 

videos

Örökös tanáraink

Albel Attiláné
Bokor Árpádné
Deli Zoltánné
Dornbach Ferencné
Karl Ferencné
Jákli Ferencné
Mézinger Éva
Pajor Róbert
Pekó Józsefné
Rácz Borbála

On-line jubileumi évkönyv

 

75

Ballagási tablók

1950-1974; 1992-2019

1950-lt-isk-lnyok