"Mindaddig, míg nem érzünk rokonszenvet és szeretetet minden élőlénytársunk iránt, nem mondhatjuk, hogy megértettük az erkölcs törvényét." (Mahatma Gandhi)

 

Jó tanács

Röviden

VAKÁCIÓ!!! VAKÁCIÓ!!! VAKÁCIÓ!!! VAKÁCIÓ!!! VAKÁCIÓ!!!

VAKÁCIÓ!!! VAKÁCIÓ!!! VAKÁCIÓ!!! VAKÁCIÓ!!! VAKÁCIÓ!!!

 

2021. augusztus 03 - kedd
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • blue style
  • red style
  • yellow style
Nyitólap Hírek Elkészült az iskolaudvar
Elkészült az iskolaudvar
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2020. szeptember 02. szerda, 10:11

Vörösvár idei legnagyobb fejlesztése a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Általános Iskola udvarfelújításának I. üteme a tanévkezdésre elkészült.

Hosszú évek után vágyakozása után végre átadhattuk a megújult iskolaudvart. Még tavaly tavasszal a gyerekek egy rajzverseny keretében mondhattak véleményt, hogy milyen legyen az udvar. Ezeket a rajzokat megküldtük a komplex intézménybővítéssel foglalkozó csapatnak, az Arterior Kft., akik beépítették a gyerekek ötleteit, vágyait a tervekbe. Többek között így lettek dombcsúszdáink.

A kivitelezéshez pályázati támogatást is nyertünk, így az intézmény lehetőségei és a szülői munkaközösség támogatása mellé jelentős külső forrást (33 millió forint) is tudtunk biztosítani.

A kivitelezés a pandémia tavaszi időszakában megkezdődött, igyekeztünk azt az időszakot is kihasználni. Az építő T-Invest Kft. több nem várt problémát is megoldott, elhárított, így az aszfaltpálya alatti megtelt emésztőgödör és a beszakadt szennyvízcsatorna felszámolása mellett az ingatlanon belül új vezetékekkel új nyomvonalon oldottuk meg a szennyvízcsatornára kötést.

Az udvarfelújítás első ütemének megvalósításakor a cél egy olyan multifunkciós sport és szabadidőudvar kialakítása volt, amely a kültéri testnevelés órák megtartása és a változatosabb testmozgás lehetővé tétele mellett a gyerekek számára vonzó, színes, örömet okozó elemekkel gazdagítja az iskolát.

Így az alsósok nagy örömére az eddigi tiltott területnek számító Kálvária utcai támfal színes napvitorlákkal fedett lelátót, gumiburkolatot és három színes dombcsúszdát kapott. Az ez előtt elterülő korábbi lekövezett részen puha, színes gumiburkolatra érkeznek a csúszó gyerekek. Így ez a terület immár igazi játszótérként működik.

A korábbi homokos (esőben sáros) részre öntött gumiburkolatot helyeztünk, amely nem csak ütéscsillapító rétegként funkcionál, hanem egyben nagyban hozzájárul ahhoz is, hogy tisztább környezetben tanuljanak majd gyermekeink.

Ezen a játszóterületen az alsósok új játszóvárat kaptak a szülői munkaközösség jóvoltából. A felsősök pedig nagy örömmel vehetik birtokba a kültéri fitneszeszközökből álló parkot és a fák alatti megújult padokat, asztalokat.

Elkészült a későbbi iskolabővítéshez kapcsolódó új főbejárati nagy- és gyalogos kiskapu is. Amelyet már most a későbbi udvar- és járdaszinthez igazítva építtettünk be. A nagykapu a funkcióját a II. ütem kivitelezése után nyeri el. A kiskaput viszont azonnal használatba vettük.

A sportpálya új, simább aszfaltréteget kapott, melyre több sportág kipróbálására alkalmas színes felfestés készült. Ennek kapcsán egyszerre két kosárlabdapályán játszhatnak a gyerekek, hiszen négy új palánkot építtetünk be.

A tornaterem régi előtti támfal sajnos megcsúszott, így a víz aláfolyt és folyamatosan repesztette szét ezt az építményt. Most ezt is sikerült teljesen elbontani és újraépíteni. Ezzel egyidőben a támfalba a tornaterem ajtaja elé új lépcsőt építtettünk.

Az udvar felújítása során megoldottuk a korábbi vízelvezetési problémákat is. A Szabadság úti kiemelt „zöldsziget" alá 15 köbméteres szikkasztó készült, amely képes elnyelni az összes csapadékvizet az iskola udvaráról.

A növényültetést a nyári melegre való tekintettel őszre halasztottuk, így a két „zöldsziget", a sövénysor és a két fa beültetésére még várnunk kell egy kicsit.

Az udvar felújításának II. ütemét 2021-re tervezzük. Ebben az új nagykapu közúti rákötése, a szabadság úti járda felújítása, és az alsós beugró udvarrész felújítása szerepel.

Mindezeket iskolánk szülői összefogásának, Pilisvörösvár Német Nemzetiségi Önkormányzata fenntartásának köszönhetően Magyarország Kormányának a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-n keresztül folyósított támogatásával tudtuk megvalósítani.

Köszönjük!

Iskolavezetés

 

DSC_0611_Copy

Fotók: Tagschererné Wieszt Mária

Módosítás dátuma: 2020. szeptember 02. szerda, 21:22
 

Köszöntő

Igazgat

Szontág Nándor
igazgató köszöntője

Küldetésünk

Pedagógiai programunk alapelve a gyermekek szeretetén alapuló,
a gyermeki jogokat tiszteletben tartó, gyermek központú pedagógia. Iskolánk a gyermeki életet élni engedő, önállóan is gondolkodó és cselekvő gyerekek iskolája.

A Küldetésnyilatkozat teljes szövege itt olvasható.

Nemzetiségi ruha

Hogyan kell helyesen
felvenni a nemzetiségi ruhát?

IMG_2551

Alapítvány

Kérjük, hogy adományaival
és személyi jövedelemadója
1%-ával támogassa iskolánkat
alapítványunkon keresztül!

A Közösen Gyermekeinkért 
Alapítvány adószáma: 
19182669-1-13

Az alapítvány
bankszámlaszáma: 
11742245-20044411

Köszönjük!

Alapítványi beszerzések
1999-2016 

2016-2018

Bejelentkezés

Ki böngész minket?

Oldalainkat 30 vendég böngészi

Mozanapló

mozanaplo-1

BELÉPÉS

Multischool

Belépés

unnamed

Adatkezelés

Adatkezelési tájékoztató (pdf)

Ajánlattételi felhívások

Aktuális felhívások:

Ajánlattételi felhívás a tanári szoba felújítására (pdf) (lejárt)

 Az összes felhívást (a lejártakat is) lásd:

Hírek / Ajánlattételi felhívások

Videók

 

videos

Örökös tanáraink

Albel Attiláné
Bokor Árpádné
Deli Zoltánné
Dornbach Ferencné
Karl Ferencné
Jákli Ferencné
Mézinger Éva
Pajor Róbert
Pekó Józsefné
Rácz Borbála

On-line jubileumi évkönyv

 

75

Ballagási tablók

1950-1974; 1992-2019

1950-lt-isk-lnyok