Deutsche Nationalitätenschule Werischwar
 
AustriaCamp 2. nap

AustriaCamp 2. nap

Egy korai kelés és reggelizés után elindultunk egy országgal arrébb, a határ mellett lévő Berchtesgadenbe. 9 órakor beöltöztünk és leszálltunk a sóbánya mélyére először kisvonattal, utána pedig igazi bányászként csúsztunk tovább. A vezetés során sok érdekes dolgot tudhattunk meg a sóbányákról, a régi és modern eszközökről, tevékenységekről.

Következő programunk a Kehlsteinhaus meglátogatása lett volna, de sajnos a sóbányában tudtuk meg, hogy a rossz időjárás miatt a Sasfészek a mai napon zárva tart.

Szerencsére volt a tarsolyunkban egy B terv, ahol nagyon kedvesen vártak minket a hirtelen bejelentkezés ellenére: Kuchl-ban egy családi bio tejgazdaságban nézhettük meg az istállót és a hozzá tartozó 6 hektárnyi területet, a jersey teheneket, borjúkat és bárányokat, a sajtkészítés rejtelmeit. A gazdasszony vezetett végig minket, részletesen elmesélt mindent – a gyerekek számára is érthetően és szép német kiejtéssel. Mindenki nagyon élvezte a programot, etették és simogatták az állatokat, több mindent kipróbálhattak, végül a ház saját készítésű sajtjait kóstolhatták meg.

A programok után újra Bad Ischl felé vettük az irányt, ahol ismét nyelvórákon vettek részt a gyerekek.

 

A 2. nap képes összefoglalóját itt nézhetik meg.