Deutsche Nationalitätenschule Werischwar
 
Nyári Sportsuli

Nyári Sportsuli

Július első és harmadik hetében a Nyári Sportsuli táborban vettek részt tanulóink. A reggeleket a sportpályán kezdtük, ahol bemelegítő gyakorlatokkal, focival, csapatjátékokkal indítottuk a napot. A fociedzéseket minden nap megtartottuk, melyeken nagy lelkesedéssel vettek részt a gyerekek. Gyakorolhatták a futball taktikai elemeit, majd barátságos mérkőzéseket rendeztünk, ahol a csapatok egymás ellen játszottak. A váltóversenyek során a gyorsaság és az együttműködés volt a legfontosabb, míg a sorversenyekben az ügyesség és a kitartás játszotta a fő szerepet. Úgy szerveződtek a versenyek, hogy minden résztvevő megtalálja a számára legmegfelelőbb kihívást. Az akadálypályákon és ügyességi feladatokban mindenki kipróbálhatta magát, és közben segíthették is egymást. A különböző korosztályok kiválóan együttműködtek a csapatjátékok során. Előtérbe került a fair play szellemének betartása és a csapatmunka erősítése.

Az egy órás játék után külön busszal utaztunk Esztergomba, ahol a Szent István uszodában tartottuk az úszásoktatást, mely négy különböző úszástudás szerinti csoportban zajlott. Kezdő, középkezdő, középhaladó és haladó csoportokat alakítottunk ki, így mindenki a saját szintjének megfelelő edzéseken vehetett részt. A kezdő csoportban a vízhez szoktatást, a középkezdő csoportban az alapvető úszástechnikákat gyakorolhatták játékos formában. A középhaladók a különböző úszásnemek technikáit csiszolták, a haladók állóképességüket fejlesztették.

Úszás után visszatértünk Pilisvörösvárra, majd az ebédet a Gondola étteremben és a Schiller Gimnázium ebédlőjében fogyasztottuk el. Az ételek finomak és változatosak voltak, így mindenki jóllakottan, energikusan folytathatta a délutáni programot.

A hét utolsó napján okleveleket osztottunk a táborozóknak. Minden résztvevő kapott valamilyen elismerést, hiszen mindannyian sokat fejlődtek és rengeteget tanultak a programok során.

A tábor során nemcsak fizikailag fejlődtek, hanem új barátságokat is kötöttek, és hétvégére egy összetartó közösséggé kovácsolódtak.

További képek itt.