"Akinek jó szíve van, azt az öröm látványa boldoggá teszi." (Gustave Flaubert)

Jó tanács

Röviden

Iskolai beiratkozás időpontjai

2018. április 12. (csütörtök) 8.00 – 19.00
2018. április 13. (péntek) 8.00 – 18.00

 

2018. március 19 - hétfő
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • blue style
  • red style
  • yellow style
Nyitólap Hírek
Hírek
Márton-nap
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2017. november 06. hétfő, 12:04

Márton-napi lampionos felvonulás

marton_nap

Sok szeretettel várunk mindenkit

a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Általános Iskola

immár hagyományos Márton-napi lámpás felvonulására

2017. november 9-én (csütörtökön)

17 órakor.

Gyülekező: 16:45-kor a Templom téren

A felvonulást követően a Márton-napi műsor kerül megrendezésre.

 

Kattints a rajzra a plakát letöltéséért!

 

Módosítás dátuma: 2017. november 06. hétfő, 12:19
 
Kibérelhető a tornaterem
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2017. október 28. szombat, 09:53

Péntekenként 17.00-19.00 óráig
szabad és kibérelhető iskolánk tornaterme.

Érdeklődni a 330-354-es telefonszámon lehet.

P6011121

 

Módosítás dátuma: 2017. november 20. hétfő, 10:12
 
Felvételi eljárásrend
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2017. október 26. csütörtök, 08:36

felveteli

Szontág Nándor igazgatóhelyettes előadása (pdf)

(Pályaválasztási szülői értekezlet 2017. október 24.)

 
Deutschland-verseny
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2017. október 19. csütörtök, 10:08

IMG_08362

Fotók: Tagschererné Wieszt Mária

Módosítás dátuma: 2017. október 19. csütörtök, 10:14
 
Szakmai nap a győri Audi-iskolában
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2017. október 14. szombat, 11:23

Gyr

Fotók: Fogarasy Attila

Látogatás a győri Audi-iskolában

2017. október 13-án szakmai nap keretében tantestületünk ellátogatott a győri Audi-iskolába (Audi Hungaria Schule Győr). Az ehhez hasonló szakmai kirándulások tapasztalatcserék – mint például a 2016-os látogatás a bajai nemzetiségi iskolakomplexumba –, nemcsak gazdagítják pedagógusaink oktatási módszereit, szélesítik ismereteit, de „csapatépítő" értékük is jelentős. Kollégáink visszajelzése alapján ennek a mostani útnak is hasonlóan gazdag a szakmai és közösségi hozadéka.
A napfényes őszi napon kétóra buszozás után érkeztünk meg Győrbe és álltunk meg az iskola impozáns, új épülete előtt. Belépve az épületbe megcsodáltuk a tisztaságot, a világos, tágas tereket, a pazarul felszerelt tantermeket és szertárakat, az információs (elektronikus) táblákat, a fegyelmet és a rendet, a jól szervezettséget.
Tálos Katalin, az iskola magyar tagozatának vezetője fogadta tantestületünket az épület aulájában. Ő mutatta be nekünk az intézmény nemrégiben kinevezett új igazgatóját, Günther Schuster urat, aki sajnos csak egy üdvözlés erejéig tudott velünk maradni, mivel aznap éppen egy átfogó intézményi ellenőrzésbe csöppentünk bele (fenntartói vizsgálatra Németországból), így Schuster urat bokros teendői elszólították közülünk.
Tálas Katalin PowerPoint-bemutató segítségével ismertette velünk az intézmény hétéves történetét, az épület építési ütemeit, az oktatási struktúrát. Az Audi Hungária Általános Művelődési Központ keretében a fejlesztések során komplex oktatási rendszert alakítottak ki, melynek részegységei: óvoda, általános iskola, gimnázium és kereskedelmi szakképzés a 13. évfolyamon. A fiatal intézményben az idei tanévben kerül sor az első érettségi vizsgákra, amelyre nagy izgalommal készülnek.
Az általános iskolán és a gimnáziumon belül magyar és német tagozat egyaránt működik, a német tagozaton az anyaországból jött német tanárok tanítanak (itt előfordulnak 4 fős osztályok is).
Az intézmény bemutatását követően tantestületünk tagjai előzetes egyeztetés alapján 4. és 5. órában tanítási órákon vettek részt. Az alábbi német nyelvű órákat látogattuk meg, rengeteg tapasztalatot gyűjtve:
4. óra: Sachkunde (3. a); Deutsch (8. a); Geo (7. a); Deutsch (5. d)
5. óra: Mathematik (4. a), Naturkunde (6. a); Deutsch (7. a); Mathematik (8. d)
Az óralátogatások után ebédet is kaptunk az iskola tágas, világos ebédlőjében. Óramegbeszélésekre sajnos nem került sor a már említett intézményi ellenőrzés miatt.
Összegezve a szakmai nap tapasztalatait, a látottakat és hallottakat: kollégáink általános benyomása, véleménye igen pozitív volt az iskoláról. Elsősorban a tágas, világos, épület, a felszereltség, a jól átgondolt tanórák, a tanárok és diákok közvetlen viszonya volt megnyerő. De legelsősorban is az iskola oktatási filozófiája nyerte meg kollégáink tetszését: nem a tananyag mennyiségi átadására törekednek az audis tanárok, hanem „aki kevesebbet markol, többet fog" szellemiségében kevesebb tananyagot vettek át az órákon, azonban azt alaposabban, többet gyakorolva, életszerű szituációkban.
A munkaközösségek véleménye is szinte egybevág:
Az alsós kollégák a kedves fogadtatást, a tágas tereket, tisztaságot, a nyugodt tanórai légkört, a szemléltetés sokoldalúságát emelték ki, és főleg azt, hogy nem volt feszített a tempó a látott órákon.
A felsős munkaközösség a változatos tanítási módszereket (tanári magyarázat, frontális munka, csoportmunka, feladatlapok kitöltése, szituációs játékok, digitális tábla szemléltető használata, dokumentumkamera használata stb.) emelte ki.
A német munkaközösség tagjai a diákok iskolai előmenetelének tudatos megszervezését, megtervezését említették az egyik legnagyobb pozitívumnak, továbbá a kollégák és a munkaközösségek közötti erős és hatékony együttműködést.
Egyik kollégánk, Lázri Judit ott volt a kezdeteknél, az intézmény létrejötte utáni időben, amikor még szinte nomád körülmények között, de lobogó lelkesedéssel dolgoztak az Audi-iskola tanárai. Lenyűgöző az a látványos fejlődés – épületben, felszereltségben, szervezettségben és eredményekben –, ami az elmúlt években az iskolát jellemezte. Ehhez nemcsak pénz, de tudás és akarat is kellett.
Az egyetlen kifogás, hiányosság, óhaj, ami kollégáink részéről elhangzott, hogy nem tudtak elbeszélgetni az Audi-iskola tanáraival a látott órák után. (Erre szintén az intézményi ellenőrzés miatt nem volt lehetőség.)
Összegezve a szakmai nap tapasztalatait: rendkívül hasznos, tartalmas volt a győri kirándulás, kollégáink sok ötletet meríthettek belőle, több új módszert tanulhattak, és megerősíthette bennünk azt is, hogy ők is jó úton járnak, nevelési-oktatási módszereik hasonlóan korszerűek, eredményesek, mint a győri kollégáké. Mindezeken fölül egy kellemesen együtt töltött, kötetlen beszélgetős, csevegős napot is tudhattunk magunk mögött – ami még befejezésül egy győri városnézést is tartalmazott -, erősítve a tantestület összetartozását, lehetővé téve a baráti-kollegiális kapcsolatok ápolását.
Október 13-i szakmai napunk megszervezését és lebonyolítását támogatta a Pilisvörösvár Német Nemzetiségi Önkormányzata és a Német Szövetségi Köztársaság Szövetségi Belügyminisztériuma.
Köszönjük!

 

Módosítás dátuma: 2017. november 21. kedd, 17:50
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

5. oldal / 74

Köszöntő

 

mezinger

Mézinger Éva 
igazgató köszöntője
magyarul
németül

Interjú az
igazgató asszonnyal 

Küldetésünk

Pedagógiai programunk alapelve a gyermekek szeretetén alapuló,
a gyermeki jogokat tiszteletben tartó, gyermek központú pedagógia. Iskolánk a gyermeki életet élni engedő, önállóan is gondolkodó és cselekvő gyerekek iskolája.

A Küldetésnyilatkozat teljes szövege itt olvasható.

Nemzetiségi ruha

Hogyan kell helyesen
felvenni a nemzetiségi ruhát?

IMG_2551

Facebook oldalunk

Facebook_logo-6

Bejelentkezés

Ki böngész minket?

Oldalainkat 73 vendég böngészi

Videók

 

videos

On-line jubileumi évkönyv

 

75

Örökös tanáraink

Albel Attiláné
Bokor Árpádné
Deli Zoltánné
Dornbach Ferencné
Karl Ferencné
Jákli Ferencné
Pajor Róbert
Pekó Józsefné
Rácz Borbála

Alapítvány

Kérjük, hogy adományaival
és személyi jövedelemadója
1%-ával támogassa iskolánkat
alapítványunkon keresztül!

A Közösen Gyermekeinkért 
Alapítvány adószáma: 
19182669-1-13

Az alapítvány
bankszámlaszáma: 
11742245-20044411

Köszönjük!

Alapítványi beszerzések
1999-2016