"Az élet rövid, ezért nincs sok időnk megörvendeztetni azok szívét, akik velünk együtt utaznak ezen a ködös úton. Siessünk hát szeretni! Siessünk kedvesek lenni." (Henri-Frédéric Amiel)

Jó tanács

Röviden

Megkezdődött az új tanév!

Minden tanulónknak eredményekben gazdag tanévet kívánunk!

2020. szeptember 22 - kedd
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • blue style
  • red style
  • yellow style
Nyitólap Hírek
Hírek
Utánpótlás Párbajtőr Vidékbajnokság
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2019. június 08. szombat, 14:20

A hétvégén rendezték meg Szolnokon az Utánpótlás Párbajtőr Vidékbajnokságot. (Budapesti klubok kivételével minden vidéki klub képviseltette magát a versenyen.)

Vásár téri gyerekek is részt vettek rajta és nagyon szép eredményt értek el.

Végh Ágoston egyéni bronz érmet szerzett.

Csapatversenyben III. helyezett lett a Pilisi Vívó SE csapata. Komáromi Levente  és Végh Ágoston is a csapat tagja volt. Ők ketten pontosan két évvel ezelőtt, 2017. június 1-jén  tettek sikeres képesítő vizsgát, most pedig ilyen kimagasló eredményeket értek el egy országos versenyen.

agoston

csapat

 

 
Egri csillagok
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2019. június 07. péntek, 07:23

Egri csillagok projekt

A 6. a osztállyal idén irodalomórán több tanórán keresztül, projektmunka keretében dolgoztuk fel Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényét.
A gyerekek először az általuk hozott dobozokból, kartonokból elkészítették az egri vár makettjét.
Órai munka illetve otthoni felkészülés során 5-6 hírből álló híradót kellett szerkeszteniük, és előadniuk azt társaiknak. A híreknek valamilyen módon kapcsolódniuk kellett a regényhez. Az egyik csapat annyira lelkes volt, hogy le is forgatta a híradót, ami nagyon szórakoztatóra sikerült.
Készítettünk moziplakátokat mai magyar színészekkel elképzelve a filmet, és minden csoport összeállított egy kis gyűjteményt arról is, hogy más művészeti ágakban hogyan jelenik meg az egri vár ostroma.
Végül a tanulók - a regény szereplőinek bőrébe képzelve magukat - rövid elbeszélést írtak a regény egy kiválasztott eseményéről.

Futó Viktória

Fogalmazások

Makettek, plakátok

EV Híradó

DSCN0657

Módosítás dátuma: 2019. június 12. szerda, 13:29
 
Olvasni jó – Irodalmi csapatverseny
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2019. június 01. szombat, 09:36

Május 15-re irodalmi csapatversenyt hirdettünk a felső tagozatosok számára „Olvasni jó" címmel. A gyerekeknek előre fel kellett készülniük Rick Riordan: Percy Jackson és az olimposziak sorozatának A villámtolvaj című regényéből.

A 3-4 fős csapatok előzetes feladatnak kapták, hogy készítsenek egy fotót arról, hogy miért jó olvasni.

A vetélkedő napján a tanulóknak először a quizizz alkalmazásban kellett egy, a regény cselekményéhez kapcsolódó tesztet kitölteniük. Ezt követően különböző állomásokon igyekeztek bizonyítani, hogy ismerik a regény legapróbb részleteit is, valamint a görög mitológiának is szakértői.

A szabadulószobából különböző rejtélyes feladatok megoldásával tudtak kijutni. Egy keresztrejtvény segítségével teszteltük, hogy tényleg mindent tudnak-e Percy Jackson történetéről. A görög mitológia állomáson megmutathatták, hogy tisztában vannak vele, melyik görög istennek mi volt a feladata, és mi volt a jelképe az antik világban.

A csapatoknak a kreativitásukat is meg kellett mutatniuk a regényhez kapcsolódó pillanatkép megjelenítése során. Vicces videók is készültek, melyeken a kortársaikat igyekeznek meggyőzni a csapattagok arról, hogy olvasni márpedig tényleg jó.

A délután nagyon jó hangulatban telt, a visszajelzések alapján a gyerekek élvezték a feladatokat, és nem utolsó sorban egy remek olvasmányélménnyel gazdagodtak.

Köszönjük minden csapatnak a lelkes részvételt, Zsuzsa néninek, Hajni néninek, Nándi bácsinak a segítséget a vetélkedő lebonyolításában.

Gratulálunk az 5.b csapatának (Laczkó Imola, Angyal Borbála, Büte Réka), akik végül megszerezték az első helyezést, és jutalmul elfogyaszthatták az egyenesen a Félvér tábor földjeiről származó nagy tál epret!

Kriszta néni és Viki néni

5_b

 

 

Módosítás dátuma: 2019. június 01. szombat, 09:42
 
Gyereknap a Vásár téren
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2019. június 01. szombat, 09:20

Gyereknap a Vásár téren

Még az időjárás is kedvezett nekünk ezen a pénteken.

A délelőtt folyamán tanulóink nagyon finom fagyit kaptak. Köszönjük szépen a felajánlást a Skoda családnak és a segítséget Tóth Eszternek.

Sikerlt

Ezen a napon az egyik tanterem szabadulószobává alakult. Rengeteg kalandvágyó csapat jelentkezett. A boszorkány birodalmában egy varázslabirintuson haladtak keresztül, és a próbák teljesítésével juthattak el a „mesés szabadulásig". Segítettek Jancsinak és Juliskának kiszabadulni a bűvös erdőből, megfejtették Csipkerózsika titkosírással írt levelét, megtalálták Hamupipőke cipőjét, megfejtették a lelakatolt láda titkát, megtalálták a meseszereplőkhöz tartozó meseelemeket és átkeltek a varázsköveken. Szerencsére mindenki kiszabadult, a nap végére még Zsuzsa néni és Anna néni is!

Aznap az óvó nénik kíséretében meglátogattak minket leendő elsőseink is. Az ovisok találkoztak majdani tanító nénijeikkel, legkisebb diákjaink pedig viszontlátták kedvenc óvó nénijeiket.

Színes, vidám, emlékezetes nap volt!

 

DSC_0036

Módosítás dátuma: 2019. június 01. szombat, 09:32
 
Osztálykirándulás Tatán
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2019. május 30. csütörtök, 12:29

IMG_6155

A kirándulás

„Amikor felébredtem, még nem tudtam, hogy milyen jó lesz ez a nap. Elindultunk a busszal, Attila mellé ültem és jókat játszottunk. Először a Tatai várat néztük meg. Azt hittem, hogy a belseje igazi vár, de egy múzeum volt. Onnan átsétáltunk a rendőrségre, ahol töltetlen fegyverekkel ismerkedhettünk, beülhettünk a rendőrautókba, felülhettünk a rendőrmotorokra, és beöltözhettünk rendőrnek. ..."

Peller Benedek

„Az osztálykiránduláson a rendőrség tetszett a legjobban. Beülhettünk a rendőrautóba, a fegyvereket is megnézhettük. A fogdába Mária néni fotózott. Kicsit később tenyérlenyomatot is vettek tőlünk, amit emlékbe hazavihettünk. Nagyon jól éreztem magam! Remélem, megyünk még kirándulni Tatára!"

Griff Nóra

„A Turulmadár volt az utolsó és szerintem a legérdekesebb helyszín. Hatalmas szárnyai, a koronája és a kard a karmai között igazán fenséges látvány volt. "

Horváth Noel

„A vonatozás nagyon izgalmas volt. Sok érdekességet tudtunk meg a városról. A vonat körbevitt minket Tatán. Szép dolgokat láttunk közben és a vonaton érdekes dolgokat hallottunk és ismerhettünk meg. Nagyon jó nap volt!"

Bajusz Virág

„Én már nagyon vártam a kirándulást! Először a Tatai várban tettünk látogatást, láttunk ott régi fegyvereket és a magyar dinókról is megtudtunk pár dolgot. A várban nagyon szép hűtőmágneseket lehetett venni. Utána elmentünk a rendőrségre, ott kipróbálhattuk a rendőrfelszereléseket. Még kézlenyomatot is készíthettünk! Elmentünk még kisvonatozni is. Végül elmentünk a Turulmadárhoz. Nekem nagyon tetszett a kirándulás."

Szabó István

„Ami a legjobban tetszett az a Turulmadár emlékmű volt. Szuper a kilátás fentről. Nagyon jó volt a Turul-tanösvény is. Szépre kialakították az utat is. A másik, ami tetszett a vár. Nagyon érdekes dolgok voltak a vár múzeumában. Az időjárás kedvezett nekünk, nem esett az eső. Nekem nagyon tetszett az egész kirándulás. Ez volt a legjobb!"

Mátrahegyi Flóra

 

Módosítás dátuma: 2019. június 08. szombat, 14:19
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

17. oldal / 105

Köszöntő

Igazgat

Szontág Nándor
igazgató köszöntője

Küldetésünk

Pedagógiai programunk alapelve a gyermekek szeretetén alapuló,
a gyermeki jogokat tiszteletben tartó, gyermek központú pedagógia. Iskolánk a gyermeki életet élni engedő, önállóan is gondolkodó és cselekvő gyerekek iskolája.

A Küldetésnyilatkozat teljes szövege itt olvasható.

Nemzetiségi ruha

Hogyan kell helyesen
felvenni a nemzetiségi ruhát?

IMG_2551

Facebook oldalunk

Facebook_logo-6

Bejelentkezés

Ki böngész minket?

Oldalainkat 18 vendég böngészi

Mozanapló

Ajánlattételi felhívások

Aktuális felhívások:

Jelenleg nincs aktuális felhívás.

Az összes felhívást (a lejártakat is) lásd:

Hírek / Ajánlattételi felhívások

Videók

 

videos

On-line jubileumi évkönyv

 

75

Örökös tanáraink

Albel Attiláné
Bokor Árpádné
Deli Zoltánné
Dornbach Ferencné
Karl Ferencné
Jákli Ferencné
Mézinger Éva
Pajor Róbert
Pekó Józsefné
Rácz Borbála

Ballagási tablók

1950-1974; 1992-2019

1950-lt-isk-lnyok

Alapítvány

Kérjük, hogy adományaival
és személyi jövedelemadója
1%-ával támogassa iskolánkat
alapítványunkon keresztül!

A Közösen Gyermekeinkért 
Alapítvány adószáma: 
19182669-1-13

Az alapítvány
bankszámlaszáma: 
11742245-20044411

Köszönjük!

Alapítványi beszerzések
1999-2016 

2016-2018