"Az élet rövid, ezért nincs sok időnk megörvendeztetni azok szívét, akik velünk együtt utaznak ezen a ködös úton. Siessünk hát szeretni! Siessünk kedvesek lenni." (Henri-Frédéric Amiel)

Jó tanács

Röviden

Síszünet

február 24. (hétfő) - 25. (kedd)

2020. február 26 - szerda
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • blue style
  • red style
  • yellow style
Nyitólap Hírek Iskolánk élete
Iskolánk élete
Ili néni kitüntetése
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2019. június 08. szombat, 13:28

Újabb kitüntetett pedagógus a Vásár téri iskolában!

Németh László-díjban részesült Megyesi Ilona tanárnő. A kitüntetést 2019. május 31-én a Pesti Vigadó dísztermében tartott ünnepségen vette át Maruzsa Zoltán Viktor helyettes államtitkártól.

A Németh László-díj az oktatási ügyekért felelős miniszter által adományozható szakmai elismerés. Azoknak az általános iskolai, szakiskolai és középiskolai oktató-nevelő munkát végző tanároknak adományozható, akik a gyermekek harmonikus személyiségformálásában huzamosan kiemelkedő munkát végeznek.

KOqFNFg3.jpeg

A díj indoklása:

Megyesi Ilona hivatásában elkötelezett, munkáját példamutató szorgalommal, lelkesedéssel és pontossággal végző pedagógus, aki rendíthetetlen erkölcsiségével mind a diákoknak, mind szüleiknek megbízható, támogató partnere. A következetes nevelésben, tanítványai személyiségének formálásában, a pedagógus által közvetített értékek személyiség- és közösségformáló erejében rendületlenül hisz. Életpályájával, szerény természetével, ám magabiztos szakmai tudásával kivívta tanítványai, kollégái és vezetői nagyrabecsülését. Mindezekért az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, prof. dr. Kásler Miklós Németh László-díjban részesítette.

Ezúton is gratulálunk Megyesi Ilona tanárnőnek, büszkék vagyunk rá.

Iskolavezetés

Módosítás dátuma: 2019. június 08. szombat, 13:41
 
Utánpótlás Párbajtőr Vidékbajnokság
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2019. június 08. szombat, 13:20

A hétvégén rendezték meg Szolnokon az Utánpótlás Párbajtőr Vidékbajnokságot. (Budapesti klubok kivételével minden vidéki klub képviseltette magát a versenyen.)

Vásár téri gyerekek is részt vettek rajta és nagyon szép eredményt értek el.

Végh Ágoston egyéni bronz érmet szerzett.

Csapatversenyben III. helyezett lett a Pilisi Vívó SE csapata. Komáromi Levente  és Végh Ágoston is a csapat tagja volt. Ők ketten pontosan két évvel ezelőtt, 2017. június 1-jén  tettek sikeres képesítő vizsgát, most pedig ilyen kimagasló eredményeket értek el egy országos versenyen.

agoston

csapat

 

 
Egri csillagok
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2019. június 07. péntek, 06:23

Egri csillagok projekt

A 6. a osztállyal idén irodalomórán több tanórán keresztül, projektmunka keretében dolgoztuk fel Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényét.
A gyerekek először az általuk hozott dobozokból, kartonokból elkészítették az egri vár makettjét.
Órai munka illetve otthoni felkészülés során 5-6 hírből álló híradót kellett szerkeszteniük, és előadniuk azt társaiknak. A híreknek valamilyen módon kapcsolódniuk kellett a regényhez. Az egyik csapat annyira lelkes volt, hogy le is forgatta a híradót, ami nagyon szórakoztatóra sikerült.
Készítettünk moziplakátokat mai magyar színészekkel elképzelve a filmet, és minden csoport összeállított egy kis gyűjteményt arról is, hogy más művészeti ágakban hogyan jelenik meg az egri vár ostroma.
Végül a tanulók - a regény szereplőinek bőrébe képzelve magukat - rövid elbeszélést írtak a regény egy kiválasztott eseményéről.

Futó Viktória

Fogalmazások

Makettek, plakátok

EV Híradó

DSCN0657

Módosítás dátuma: 2019. június 12. szerda, 12:29
 
Olvasni jó – Irodalmi csapatverseny
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2019. június 01. szombat, 08:36

Május 15-re irodalmi csapatversenyt hirdettünk a felső tagozatosok számára „Olvasni jó" címmel. A gyerekeknek előre fel kellett készülniük Rick Riordan: Percy Jackson és az olimposziak sorozatának A villámtolvaj című regényéből.

A 3-4 fős csapatok előzetes feladatnak kapták, hogy készítsenek egy fotót arról, hogy miért jó olvasni.

A vetélkedő napján a tanulóknak először a quizizz alkalmazásban kellett egy, a regény cselekményéhez kapcsolódó tesztet kitölteniük. Ezt követően különböző állomásokon igyekeztek bizonyítani, hogy ismerik a regény legapróbb részleteit is, valamint a görög mitológiának is szakértői.

A szabadulószobából különböző rejtélyes feladatok megoldásával tudtak kijutni. Egy keresztrejtvény segítségével teszteltük, hogy tényleg mindent tudnak-e Percy Jackson történetéről. A görög mitológia állomáson megmutathatták, hogy tisztában vannak vele, melyik görög istennek mi volt a feladata, és mi volt a jelképe az antik világban.

A csapatoknak a kreativitásukat is meg kellett mutatniuk a regényhez kapcsolódó pillanatkép megjelenítése során. Vicces videók is készültek, melyeken a kortársaikat igyekeznek meggyőzni a csapattagok arról, hogy olvasni márpedig tényleg jó.

A délután nagyon jó hangulatban telt, a visszajelzések alapján a gyerekek élvezték a feladatokat, és nem utolsó sorban egy remek olvasmányélménnyel gazdagodtak.

Köszönjük minden csapatnak a lelkes részvételt, Zsuzsa néninek, Hajni néninek, Nándi bácsinak a segítséget a vetélkedő lebonyolításában.

Gratulálunk az 5.b csapatának (Laczkó Imola, Angyal Borbála, Büte Réka), akik végül megszerezték az első helyezést, és jutalmul elfogyaszthatták az egyenesen a Félvér tábor földjeiről származó nagy tál epret!

Kriszta néni és Viki néni

5_b

 

 

Módosítás dátuma: 2019. június 01. szombat, 08:42
 
Gyereknap a Vásár téren
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2019. június 01. szombat, 08:20

Gyereknap a Vásár téren

Még az időjárás is kedvezett nekünk ezen a pénteken.

A délelőtt folyamán tanulóink nagyon finom fagyit kaptak. Köszönjük szépen a felajánlást a Skoda családnak és a segítséget Tóth Eszternek.

Sikerlt

Ezen a napon az egyik tanterem szabadulószobává alakult. Rengeteg kalandvágyó csapat jelentkezett. A boszorkány birodalmában egy varázslabirintuson haladtak keresztül, és a próbák teljesítésével juthattak el a „mesés szabadulásig". Segítettek Jancsinak és Juliskának kiszabadulni a bűvös erdőből, megfejtették Csipkerózsika titkosírással írt levelét, megtalálták Hamupipőke cipőjét, megfejtették a lelakatolt láda titkát, megtalálták a meseszereplőkhöz tartozó meseelemeket és átkeltek a varázsköveken. Szerencsére mindenki kiszabadult, a nap végére még Zsuzsa néni és Anna néni is!

Aznap az óvó nénik kíséretében meglátogattak minket leendő elsőseink is. Az ovisok találkoztak majdani tanító nénijeikkel, legkisebb diákjaink pedig viszontlátták kedvenc óvó nénijeiket.

Színes, vidám, emlékezetes nap volt!

 

DSC_0036

Módosítás dátuma: 2019. június 01. szombat, 08:32
 
Osztálykirándulás Tatán
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2019. május 30. csütörtök, 11:29

IMG_6155

A kirándulás

„Amikor felébredtem, még nem tudtam, hogy milyen jó lesz ez a nap. Elindultunk a busszal, Attila mellé ültem és jókat játszottunk. Először a Tatai várat néztük meg. Azt hittem, hogy a belseje igazi vár, de egy múzeum volt. Onnan átsétáltunk a rendőrségre, ahol töltetlen fegyverekkel ismerkedhettünk, beülhettünk a rendőrautókba, felülhettünk a rendőrmotorokra, és beöltözhettünk rendőrnek. ..."

Peller Benedek

„Az osztálykiránduláson a rendőrség tetszett a legjobban. Beülhettünk a rendőrautóba, a fegyvereket is megnézhettük. A fogdába Mária néni fotózott. Kicsit később tenyérlenyomatot is vettek tőlünk, amit emlékbe hazavihettünk. Nagyon jól éreztem magam! Remélem, megyünk még kirándulni Tatára!"

Griff Nóra

„A Turulmadár volt az utolsó és szerintem a legérdekesebb helyszín. Hatalmas szárnyai, a koronája és a kard a karmai között igazán fenséges látvány volt. "

Horváth Noel

„A vonatozás nagyon izgalmas volt. Sok érdekességet tudtunk meg a városról. A vonat körbevitt minket Tatán. Szép dolgokat láttunk közben és a vonaton érdekes dolgokat hallottunk és ismerhettünk meg. Nagyon jó nap volt!"

Bajusz Virág

„Én már nagyon vártam a kirándulást! Először a Tatai várban tettünk látogatást, láttunk ott régi fegyvereket és a magyar dinókról is megtudtunk pár dolgot. A várban nagyon szép hűtőmágneseket lehetett venni. Utána elmentünk a rendőrségre, ott kipróbálhattuk a rendőrfelszereléseket. Még kézlenyomatot is készíthettünk! Elmentünk még kisvonatozni is. Végül elmentünk a Turulmadárhoz. Nekem nagyon tetszett a kirándulás."

Szabó István

„Ami a legjobban tetszett az a Turulmadár emlékmű volt. Szuper a kilátás fentről. Nagyon jó volt a Turul-tanösvény is. Szépre kialakították az utat is. A másik, ami tetszett a vár. Nagyon érdekes dolgok voltak a vár múzeumában. Az időjárás kedvezett nekünk, nem esett az eső. Nekem nagyon tetszett az egész kirándulás. Ez volt a legjobb!"

Mátrahegyi Flóra

 

Módosítás dátuma: 2019. június 08. szombat, 13:19
 
Vívás
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2019. május 27. hétfő, 08:08

Sikeres képesítő vizsgát tettek vívópalántáink!

Az idei tanévben is számos tanulónk választotta a vívást délutáni sportfoglalkozásként. E héten sor került az évet lezáró képesítő vizsgára is, melyen minden tanulónk jelesre vizsgázott.

Ezen alkalom apropóján iskolánkba látogatott Rédli András, olimpiai bronzérmes, világbajnok párbajtőr vívó, aki pályafutása több állomását érintve példaként számos jótanáccsal látta el a jövő bajnokait.

Május 27-én, hétfőn 16.00 órai kezdettel bemutató edzést tartanak tornatermünkben, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. 

 

Vvs

Módosítás dátuma: 2019. május 27. hétfő, 08:14
 
Hősök napja
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2019. május 26. vasárnap, 17:08

A másodikosok adták az idei városi megemlékezésen az ünnepi műsort.

Gratulálunk, nagyon ügyesek voltatok!

 

musor

 
Látogatás a pilisszentiváni tájházban
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2019. május 23. csütörtök, 09:19

IMG_6113_Copy

Besuch in dem Sankt Iwaner Heimatmuseum

Látogatás a pilisszentiváni tájházban

Fotók: Tagschererné Wieszt Mária

 
Drámapedagógia a 3. a-ban
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2019. május 21. kedd, 12:58

V. 5-én a Pesti Magyar Színházban megnéztük a Ruminit, V. 10-én pedig meglátogatott bennünket Kálócz László drámapedagógus, és nagyszerű foglalkozást tartott az előadással kapcsolatban.

IMG_20190510_113642_resized_20190520_113032748_1


Fotók: Manherczné Ruppel Györgyi

 

Módosítás dátuma: 2019. május 21. kedd, 13:05
 
Rezitationswettbewerb in Budapest
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2019. május 20. hétfő, 10:01

Wow! Tolle Leistung!

Erfolge beim 15. Landesfinale des Ungarndeutschen

Rezitationswettbewerbs in Budapest

Freitag, den 17. Mai 2019

Die begabtesten Rezitatoren qualifizierten sich schon im April in Bogdan / Dunabogdány für das 15. Landesfinale, das am 17. Mai im Deutschen Nationalitätengymnasium in Budapest stattfand.
Die Preisträger der Komitatsrunde des Rezitationswettbewerbs trugen stolz ihre Tracht und präsentierten ihre fleißig gelernten Mundartgeschichten auf hohem Niveau. In der Kategorie Mundart kämpften unsere acht Kinder in drei Altersklassen gegen die Besten des Landes um den Sieg. In jeder Kategorie gab es 24 Produktionen. Über die wunderbaren Ergebnisse könnt ihr hier lesen:

Emma Koczor 2.b         1.Platz Mundart 1-2. Klasse
Aisa Pálfi 4.a                2.Platz Mundart 3-4. Klasse
Johanna Koczor 2.b      3.Platz Mundart 1-2. Klasse
Elizabet Jakab 2.a         6.Platz Mundart 1-2. Klasse
Léna Klein 5.a              6.Platz Mundart 5-8. Klasse
Franciska Radnai 5.a     7.Platz Mundart 5-8. Klasse
Kata Szép 8.a               13.Platz Mundart 5-8. Klasse
Flóra Mátrahegyi 4.a      20.Platz Mundart 3-4. Klasse

Herzlichste Gratulation zur hervorragenden Leistung aller Teilnehmer!
Wir sind sehr stolz auf Euch!

Judit Lazri

 A_nyolcak_REZI_21019_Copy

Módosítás dátuma: 2019. május 21. kedd, 12:21
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

9. oldal / 77

Köszöntő

Igazgat

Szontág Nándor
igazgató köszöntője

Küldetésünk

Pedagógiai programunk alapelve a gyermekek szeretetén alapuló,
a gyermeki jogokat tiszteletben tartó, gyermek központú pedagógia. Iskolánk a gyermeki életet élni engedő, önállóan is gondolkodó és cselekvő gyerekek iskolája.

A Küldetésnyilatkozat teljes szövege itt olvasható.

Nemzetiségi ruha

Hogyan kell helyesen
felvenni a nemzetiségi ruhát?

IMG_2551

Facebook oldalunk

Facebook_logo-6

Bejelentkezés

Ki böngész minket?

Oldalainkat 53 vendég böngészi

Mozanapló

Videók

 

videos

On-line jubileumi évkönyv

 

75

Örökös tanáraink

Albel Attiláné
Bokor Árpádné
Deli Zoltánné
Dornbach Ferencné
Karl Ferencné
Jákli Ferencné
Mézinger Éva
Pajor Róbert
Pekó Józsefné
Rácz Borbála

Ballagási tablók

1950-1974; 1992-2019

1950-lt-isk-lnyok

Alapítvány

Kérjük, hogy adományaival
és személyi jövedelemadója
1%-ával támogassa iskolánkat
alapítványunkon keresztül!

A Közösen Gyermekeinkért 
Alapítvány adószáma: 
19182669-1-13

Az alapítvány
bankszámlaszáma: 
11742245-20044411

Köszönjük!

Alapítványi beszerzések
1999-2016 

2016-2018